Over ons

Korte lijnen… Daadkrachtige aanpak!

Wij houden van korte lijnen en een daadkrachtige en persoonlijke aanpak.

Ruim een eeuw uw logistieke partner

Van Dooren Transport & Logistiek is een nationaal -en internationaal georiënteerd logistiek dienstverlener. Het bedrijf heeft een flinke historie welke teruggaat tot het jaar 1895 waar de basis van het bedrijf ligt. Inmiddels staat de 5e generatie Van Dooren’s aan het ‘roer.

Specialisaties

Sinds 2008 heeft het bedrijf haar diensten weten uit te breiden met palletopslag, warehousing en webshoplogistiek. In het nieuwe onderkomen in Hillegom zijn 10.000 palletlocaties. Specialisaties van het transportbedrijf zijn o.a. het transport van: bloembollen, bloemen, planten, bomen, verpakkingsmaterialen, landbouwmachines. Tevens hebben wij een breed distributienetwerk met specialisaties op Benelux, Noord-Frankrijk, Duitsland & Engeland.

CO-2 neutraal

Vanaf 1 mei 2015 zullen de gebouwen van Van Dooren,  achter de Watertoren te Hillegom 100% CO Neutraal worden door het plaatsen van 1008 zonnepanelen die jaarlijks zo’n ¼ megawatt energie opwekken. De gebouwen waar Van Dooren Transport, Van Dooren Forwarding en Van Dooren Techniek hun onderkomen hebben zullen 100% selfsupporting worden wat betreft de elektriciteit. De kantoren worden verwarmd en gekoeld door elektrische verwarming / airco’s en draaien dus niet op gas. Tevens worden door deze investering alle heftrucks, elektrische meerijtrucks en elektrische pompwagens die in de vrachtwagens worden gebruikt met zonne-energie opgeladen. De zendingen van onze klanten worden dus echt 100% CO2  Neutraal op- en overgeslagen en geladen en gelost.